Glaswerken

Dubbel glas

Wanneer u in een huis woont dat al lang geleden is gebouwd, is het hoogstwaarschijnlijk nog voorzien van enkel glas. U merkt dat u veel kosten kwijt bent aan de verbruikte energie. Wanneer u dat voor uw woning wilt gaan aanpakken, kunt u misschien eerst vooraf een berekening laten maken wat u kunt besparen wanneer u uw huis gaat isoleren. Door het isoleren gaat er namelijk minder energie verloren. U kunt een berekening laten maken wat de kosten zijn van het isoleren en wat u gemiddeld kunt besparen. Voor het isoleren kunt u denken aan het dak, vloer, muren en ramen. Omdat het een behoorlijk kostenplaatje is, moet u om te beginnen keuzes maken. Door de ramen gaat ook zeer veel energie verloren als het is voorzien van enkel glas.

Glas

Wanneer het een oud huis betreft, is er voor de ramen hoogstwaarschijnlijk nog wel enkel glas gebruikt. Nu kunt u dat niet zomaar even vervangen door dubbel glas. Er komt meer bij kijken. Bij oudere kozijnen is het mogelijk dat ze ook aan vernieuwing toe zijn. Wanneer dat het geval is, en u wilt toch dubbel glas hebben, moet u een aannemer benaderen voor het maken van de raamkozijnen, het verwijderen van de oude en het plaatsen van de nieuwe. Voor dubbel glas moeten de sponningen dieper zijn dan voor enkel glas.  Laat eerst door enkele aannemers een offerte opmaken van de te verwachte kosten voor het maken, verwijderen en het plaatsen van de nieuwe kozijnen en glasramen. Wanneer u de offertes binnen heeft, kunt u ze onderling vergelijken. Neem niet op voorhand de goedkoopste aannemer, maar degene waarbij u een goed gevoel heeft.  Indien de nieuwe raamkozijnen klaar zijn zal hij de oude stuk voor stuk verwijderen en de nieuwe erin plaatsen. Omdat niet alle raamkozijnen op een dag geplaatst kunnen worden zal hij de raamopeningen tijdelijk afdichten. Als ze allemaal geplaatst zijn, kunt u de glaszetter laten komen om het dubbel glas te plaatsen. Het dubbel glas moet vooraf besteld worden. Dubbel glas kan een glaszetter niet zelf snijden. Indien de raamkozijnen nog van een goede kwaliteit zijn, kunt u de aannemer laten komen om een berekening te maken wat het kost om de sponningen dieper uit te frezen. Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer u overal nieuwe raamkozijnen moet hebben. Tegenwoordig wordt er in plaats van dubbel glas ook al drie- of viervoudig glas gebruikt. Hoe meer lagen glas hoe duurder het wordt. Dubbel glas is echter al een zeer goed isolator. De maandelijkse kosten voor energie zullen al een stuk lager uitvallen door deze aanpassingen.

Tip: neem contact op met Erkamp Glas voor een vakbekwame glaszetter.


Delen