De glaszetter

De glaszetter

Wanneer we al langer in een huis wonen of een huis gekocht hebben wat al lang geleden gebouwd is, ben je je ervan bewust dat je de woning goed moet isoleren. Doe je dat niet dan zal je veel moeten betalen voor het energieverbruik. Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld enkel glas veel warmte doorlaat. We kunnen beter gebruik maken van dubbelglas. Wanneer we dat willen veranderen, moet je een of meerdere aannemers langs laten komen om te kijken wat je moet doen voor het vervangen van het enkele glas en wat de kosten zijn. Hij zal dan eerst de kozijnen inspecteren. Indien er geen houtrot is, kunnen de kozijnen nog gewoon gebruikt worden. Voor het dubbele glas moet de sponning wel dieper worden uitgefreesd. Dat is niet zo veel werk en daarvoor zijn de kosten niet hoog. Is er wel houtrot, zal de aannemer je aanraden om nieuwe raamkozijnen te nemen. Deze moeten in de werkplaats gemaakt worden.

Offerte

Laat door meerdere aannemers een offerte maken en zie hoe ze het vervangen van het enkel glas willen aanpakken. De een zal een deel van het raamkozijn dat rot is willen vernieuwen en de ander alle raamkozijnen. Wanneer je de aannemer uitgekozen hebt, waarvan je vindt dat hij redelijk in prijs is, kan hij aan de slag gaan. Je hebt gekozen voor het vervangen van alle raamkozijnen. Hij zal in zijn werkplaats eerst alle kozijnen maken en wanneer ze allemaal klaar zijn gaat hij ze vervangen. Hij heeft wel de glaszetter tijdig ingelicht dat hij het dubbel glas moet bestellen. Hij heeft de maten van het glas aan de glaszetter doorgegeven. Het vervangen van de raamkozijnen zal niet in een dag klaar zijn. Daarom moeten de kozijnen, als hij naar huis gaat, afgedicht worden. Wanneer ze allemaal klaar zijn, gaat de glaszetter het dubbelglas plaatsen. Er moet speling zijn tussen de ramen en het hout. Het glas moet uit kunnen zetten als het warm wordt. Is er geen speling dan kan het stuk springen. Een glaszetter weet precies hoe het dubbele glas geplaatst moet worden.

Kostenbesparend

Zodra het dubbel glas geplaatst is, kun je aan het energieverbruik zien dat er minder energie verstookt wordt. Dat is dus niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. De kosten die je hebt moeten maken zullen zichzelf na een verloop van een tijd terugverdienen. Nu is dubbel glas niet alleen goed om het energieverbruik terug te dringen. Ook zal het geluid van buiten niet meer het huis binnendringen. Het is dus ook comfortabeler wonen met dubbel glas. Ga niet het dubbel glas zelf plaatsen, maar laat het aan de glaszetter - bijvoorbeeld DQ Glas - over.


Delen