Wanneer moet je glas laten vervangen en hoe werkt het?

Glas laten vervangen is een specialistische klus dat veel ervaring en deskundigheid vereist. Wil je weten wanneer het de tijd is glas te laten vervangen en hoe je dit het beste kunt laten doen? Lees dan gauw verder voor meer informatie en tips.

Raam kapot
De meest voorkomende oorzaak om glas te vervangen, is door schade. Een kapot raam, een glazen deur dat aan scherven ligt of een winkelruit die is ingeslagen, een glaszetter komt het dagelijks tegen. Het is belangrijk om dit glas zo snel mogelijk te laten vervangen. Hierdoor voorkom je niet alleen tocht en regen in huis, ook is het natuurlijk belangrijk voor de veiligheid. Wanneer glas is gesneuveld is het belangrijk om de glaszetter te bellen. Deze kan snel ter plaatse zijn om het glas te vervangen.

Welk soort glas
Het is belangrijk om telefonisch al door te geven welk glas je in jouw raam of deur had zitten. Zo kan de glaszetter het juiste glas meenemen. Weet je niet precies welk glas het was? Dan zal de glaszetter de meest voorkomende glassoorten meenemen.

Enkelglas vervangen
Een andere veel voorkomende reden om glas te laten vervangen, is voor het verbeteren van de isolatie van het huis. Door enkel glas te vervangen voor dubbel glas, is het huis een stuk beter geïsoleerd. Waar nieuwe woningen vrijwel altijd beschikken over dubbel glas, hebben veel oude woningen slechts enkel glas. Je kunt dan een glaszettersbedrijf inschakelen om al jouw ramen te vervangen. Dit kan nog best een flinke klus zijn. Het beste is om dit glas in de lente, zomer of begin herfst te vervangen. Het is dan warm genoeg. In sommige gevallen is het dan ook cruciaal om niet alleen het glas, maar ook de oude kozijnen te vervangen.

Glas vervangen met spoed
Wanneer bij een inbraak ‘s avonds laat een (winkel)raam stukgeslagen is of door een storm een raampje kapot is, is het goed om te weten dat dit snel opgelost kan worden. Glaszetters hebben vaak een spoedservice. Zij kunnen 24 uur per dag worden opgeroepen en al binnen een uurtje bij jou op de stoep staan. Contacteer dan ook altijd een lokale glaszetter, wanneer je snel met spoed geholpen wilt worden.

Glas vervangen is een deskundige klus dat wordt uitgevoerd door een glaszetter. Je kunt de hulp van een glaszetter inschakelen wanneer een ruitje is gesneuveld, maar ook wanneer je al jouw enkelglas ramen wilt vervangen voor dubbelglas ramen. Contacteer een glaszetter bij jou in de buurt voor een snelle service en professionele hulp met al jouw glaswerk.


Delen